Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@02:59:11 GMT

فرصت‌ها و تهدیدهای حذف ۴ صفر از پول ملی

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۴۰۷۹۸

فرصت‌ها و تهدیدهای حذف ۴ صفر از پول ملی

یک عضو اتاق بازرگانی تهران معتقد است نمی‌توان به طرح حذف چهار صفر از پول ملی نگاهی سیاه یا سفید داشت و چگونگی اجرای این طرح، میزان موفقیتش را نشان خواهد داد.

عباس آرگون در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: حذف صفر از پول ملی می‌تواند نتایج مثبتی حتی در کوتاه‌مدت داشته باشد. یکی از این نتایج تسهیل محاسبات در سطح کلان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به تورم قابل توجهی که اقتصاد ایران در طول سال‌ها و دهه‌های گذشته با آن روبه‌رو بوده، اعداد و ارقام در قراردادهای تجاری و بانکی به شدت بالا رفته است و همین مسئله محاسبات را در سطوح کلان دشوار کرده که با حذف صفر می‌توان بخشی از این دغدغه‌ها را مدیریت کرد.

به گفته وی، هزینه بالای چاپ اسکناس و توزیع آن یکی دیگر از دغدغه‌هایی است که با حذف صفر از پول ملی می‌توان برای آن چاره‌ای جدید پیدا کرد و بخشی از فشار بودجه‌ای موجود در این زمینه را حل کرد.

این عضو اتاق بازرگانی تهران با اشاره به کاهش ارزش پول ملی، تصریح کرد: در سال‌های اخیر روند کاهشی ارزش ریال به حدی رسیده که در مقایسه با ارزهای بین‌المللی فاصله‌ ما بسیار زیاد است و با حذف صفر، می‌توان انتظار داشت که از نظر روانی و ذهنی تاثیری مثبت در جامعه رخ دهد.

آرگون در بیان تهدیدهای احتمالی اجرای طرح حذف چهار صفر از پول ملی نیز تصریح کرد: همانطور که اجرای این طرح از نظر روانی می‌تواند تاثیرات مثبتی داشته باشد، می‌توان تاثیراتی منفی نیز برای آن برشمرد. برای مثال در کوتاه‌مدت چگونگی محاسبه نرخ‌های جدید و تبیین آن برای مردم قطعا سخت خواهد بود و زمانی کوتاه یا میان مدت نیاز است تا جامعه با این قیمت‌ها وفق پیدا کند.

وی ادامه داد: جدای از آن با حذف صفر میزان حقوق، درآمد یا ثروتی که در بانک‌ها وجود دارد نیز از نظر اسمی کاهش پیدا می‌کند و باید با شفاف‌سازی شرایط، بار روانی حاصل از این اتفاق مدیریت شود.

به گفته این عضو اتاق بازرگانی تهران، با ارزیابی فرصت‌ها و تهدیدهای موجود در این طرح نمی‌توان انتظار داشت که پیش از اجرای حذف صفر از پول ملی، به طور قطع راجع به مثبت یا منفی بودن اجرای آن سخن گفت.

آرگون با بیان اینکه بزرگترین تهدید برای اجرای این طرح، بالا بودن نرخ تورم است، تاکید کرد: وقتی تورم ادامه‌دار باشد و قیمت‌ها همچنان بالا بروند، حذف صفر نیز تاثیر خود را نشان نمی‌دهد و در آینده نه چندان دور باز هم شاهد رشد صفرهای جدید خواهیم بود. از این رو به نظر می‌رسد در کنار اجرای این طرح باید تلاش کرد مشکلات ساختاری اقتصاد ایران همچون تورم نیز با راه حل‌های جدید مواجه شوند.

به گزارش ایسنا، هیئت دولت در هفته گذشته طرح حذف چهار صفر از پول ملی ایران را به تصویب رساند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: حذف چهار صفر از پول ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۴۰۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرصت کوتاه برای رشد جمعیت

براساس آنچه کارشناسان حوزه جمعیت عنوان می‌کنند، ایران برای عبور از چاله جمعیتی، فرصت زیادی ندارد و تقریبا لبه پرتگاه جمعیت ایستاده است. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، داده‌های جمعیتی وضعیت مناسبی را برای ایران پیش‌‌بینی نمی‌‌کند. اگر میزان باروری در کشور به میزان 1.6 باشد، کشور در سال 1430 به سقف جمعیتی می‌رسد و بعد از آن جمعیت کشور کاهش پیدا می‌کند. سقف جمعیت ایران در این سال 93 میلیون و 600 هزار نفر خواهد شد.

با توجه به این‌که در سال‌های اخیر شاهد کاهش نرخ باروری نیز هستیم، این نرخ به 1.3خواهد رسید و جمعیت به 90 میلیون نفر می‌رسد و پس از آن کشور شاهد کاهش جمعیت و در نهایت پیری آن را تجربه خواهد کرد. براساس آنچه کارشناسان حوزه جمعیت عنوان می‌کنند، ایران برای عبور از چاله جمعیتی، فرصت زیادی ندارد و تقریبا لبه پرتگاه جمعیت ایستاده است. کشور باید تا قبل از به پایان رسیدن این فرصت؛ شرایط را برای افزایش موالید و جوانی جمعیت فراهم کند. البته فرصت اندک برای خروج از چاله جمعیتی در کشور، باعث شده تا وزارت بهداشت به‌عنوان یکی از دستگاه‌های مسئول در این حوزه و در قالب قرارگاه جوانی جمعیت، برنامه‌ها و سیاست‌هایی را در راستای افزایش موالید اجرا کند.با نگاهی به آمار متوجه می‌شویم که میزان جمعیت سالمند کشور در سال 1369 یک میلیون و 500 هزار نفر و در سال1398 چهار میلیون نفر بوده و پیش‌بینی می‌شود که در سال 1430 این تعداد به 9 میلیون نفر برسد.

صالح قاسمی، عضو قرارگاه جمعیت وزارت کشور بر این باور است که ما هم اکنون در فرصت جمعیتی قرار داریم چرا که بیش از50درصد از جمعیت ما در سن کار و فعالیت هستند. البته نکته قابل‌تأمل اینجاست که جمعیت کشور درحال خروج از فرصت باروری است. این موضوع در‌حالی است که کشورهای همجوار برنامه ویژه‌ای برای این معضل دارند و همین حالا نرخ باروری در این کشورها به‌مراتب بالاتر ازایران است. این نرخ در افغانستان 4.7، پاکستان 3.4، عراق 3.5 و در تاجیکستان 3.1 است. این آمار می‌تواند در زمان طولانی، تهدیدی برای ایران باشد اما آنچه در آینده، وضعیت پیری جمعیت ایران را تعیین می‌کند، روند نرخ باروری است. هر چقدر بتوان سریع‌تر و بیشتر نرخ باروری را افزایش داد، سال‌های بهتری را پیش‌رو خواهیم داشت.
   
تله جمعیتی یا تله باروری؟
برخی می‌گویند با بسته شدن پنجره جمعیتی، کشور وارد چاله جمعیتی یا سیاه‌چاله جمعیتی می‌شود اما صالح قاسمی، عضو قرارگاه جمعیت وزارت کشور در گفت‌وگوی خود با جام‌جم خیلی با این تعابیر موافق نیست و می‌گوید: «این تعبیر خیلی دقیق و علمی نیست. شاید منظور کسانی که این اصطلاحات را به‌کار می‌برند، آن نقطه بی‌بازگشت در حوزه جمعیت یا تله جمعیتی باشد اما ما هنوز وارد چاله جمعیتی نشده‌ایم و این تله فاصله زیادی با ما ندارد.» البته صابر جباری، مسئول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت از بهبود روند رشد موالید و چندفرزندی در سال‌های اخیر خبر داده است. با این حال قاسمی با اشاره به موضوع تله باروری توضیح می‌دهد: «اگر نرخ باروری کشور بیش از یک دهه زیر 1.5فرزند به ازای هر زن باشد و بیش از 10سال در همین نرخ بماند، اینجاست که می‌گوییم که این کشور در تله باروری گیر می‌کند اما بالا آمدن نرخ باروری به بیش از دو فرزند به ازای هر زن هم تقریبا یک اتفاق سخت و غیرممکن می‌شود.»وی همچنین معتقد است که طی دو الی سه سال اخیر، نرخ باروری ثابت شده است و اگر این نرخ در همین عدد 1.6 ثابت بماند، می‌توانیم امیدوار باشیم که وارد چاله جمعیتی نشد‌ه‌ایم و پس از گذشت 15الی20 سال، نرخ باروری را مجدد افزایش دهیم اما اگر این روند کاهشی همچنان ادامه پیدا کند، وارد تله‌ جمعیتی می‌شویم.
   
ثبات فرزندآوری در سال‌های اخیر
همین حالا از 85 میلیون نفر جمعیت کشور، 18 میلیون نفر را جمعیت 18 تا 29 ساله تشکیل می‌دهند و از سوی دیگر 47 درصد جمعیت، 30 الی 60 سال هستند. البته بیشترین سهم جمعیت جوان کشور ما مربوط به متولدان دهه 60 است که جوان‌ترین آنان 34 سال سن دارد که به‌تدریج در حال خروج از چرخه فرزندآوری هستند. با این حال در کنار این مسأله شاهد ثبات بارداری و فرزندآوری در کشور هستیم. دلیل این موضوع را از قاسمی جویا شدیم؛ وی می‌گوید: «خروج زنان دهه 60 از سن باروری که آخرین فرصت‌های باروری‌شان را تجربه می‌کنند، باعث روند تثبیت باروری در این چند سال اخیر شده است. با وجود این یک تعدادی از خانواده‌ها که در دوران کرونا تصمیم به فرزندآوری داشتند، نگرانی‌های حاصل از این دوران مانع از فرزندآوری‌شان شده بود. همین امر موجب شده تا آنها هم‌اکنون اقداماتی را برای فرزندآوری انجام دهند.» متاسفانه قاسمی این موضوع را هم یادآوری می‌کند که پس از عبور از این دوران، مجدد اشاهد کاهش شدید تولدها خواهیم بود.

پایانی باز برای سناریوی جمعیتی کشور!
طبق آمار موجود، گویا درسال1430 که به‌عنوان مقطع آغاز پیری جمعیت ایران مطرح می‌شود، جمعیت زنانی که در سن باروری هستند، به میزان 21.6میلیون نفر و 42.7درصد خواهد بود. بنابراین می‌توان امید داشت امکان جوان‌سازی جمعیت ایران در دهه‌های آینده نیز وجود دارد اما باید دید که مشوق‌های جمعیتی کشور در این خصوص کارساز است یا نه؟ آیا کشور این بحران را به‌خوبی پشت سر می‌گذارد یا پلان آخر جمعیت ایران با پایانی غم‌انگیز رو‌به‌رو می‌شود؟ 

منبع: جام‌جم

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فرصت کوتاه برای رشد جمعیت
  • ◄ پیش بینی ناامیدکننده کارشناسان: اتمام فاز ۲ فرودگاه امام در سال ۱۴۵۰
  • تهدیدهای مرگبار علیه کیپچوگه و خانواده‌اش
  • قدردانی رئیس ستادکل نیروهای مسلح از مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران
  • تدوین الگوی توسعه زنجیره متانول هم‌زمان با اجرای مراحل تکمیلی طرح پتروشیمی دنا/ پیشروی با تکیه بر توان داخل
  • زاخارووا: در صورت تحقق تهدیدهای لندن، احتمال حمله روسیه به تاسیسات نظامی انگلیس وجود دارد
  • در صورت تحقق تهدیدهای لندن، احتمال حمله روسیه به تاسیسات نظامی انگلیس وجود دارد
  • جلوی بی‌حجابی را با همراهی مردم می‌توان گرفت
  • آقای مدودف همچنان تهدیدهای بزرگ می‌کند؛ فاجعه جهانی در راهه؟
  • پوتین دستور تمرینات نظامی جهت استفاده از سلاح هسته‌ای را صادر کرد