Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-09@17:11:14 GMT

فساد در دوره تحریم را نمی‌توان به صفر رساند

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۰۲۲۳۷

خرداد؛ علی صوفی درباره احتمال حضور افرادی مثل بابک زنجانی در صادرات نفت ایران هشدار داد و گفته با ایجاد محدودیت در داد و ستدهای اقتصادی، فرصت برای فساد و مفسدین افزایش می‌یابد.
دور زدن تحریم و مقابله با به صفر رساندن صادرات نفت ایران، استراتژی قدرتمندی است که قرار است از آنچه مدنظرآمریکاست، جلوگیری کنند؛ استراتژی‌ای که به طور یقین باید به گونه‌ای چیده شود که فسادی در آن رخ ندهد زیرا حجم دلارهای ناشی از صادرات نفت به دست هرشخصی باشد، به طمع خواهد افتاد و  از این مسیر شاهد تولید و بازتولید بابک زنجانی‌ها خواهیم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو به نظر می‌رسد بهترین شیوه رایزنی‌های دیپلماتیک با اروپا برای ایفای نقشش باشد زیرا این ایران است که به برجام پایبند بوده است. برای بررسی دقیق‌تر وضعیت فساد بعد از تحریم‌های آمریکا با علی صوفی؛ فعال سیاسی به گفت‌وگو پرداختیم.
محدودیت، فساد می‌آورد
دبیرکل  حزب پیشرو اصلاحات تاکید کرد با ایجاد محدودیت در داد و ستدهای اقتصادی، فرصت برای فساد و مفسدین افزایش می‌یابد. برای نمونه زمانی که به هر علت تصمیم به کوپنی شدن بنزین یا هر کالایی گرفته می‌شود، تبعا با تجربه قبلی باید شاهد آسیب‌های قدرتمندی باشیم. چه در زمان جنگ و چه بعد از آن به علت خرید برخی ادوات و قطعات نظامی و هواپیماها، افرادی که متصدی خرید برای رفع نیازهای داخلی بودند یا کلاه گشادی به سرشان رفت یا اینکه در آن بازار سیاه سوء استفاده‌های شخصی کردند. در تحریم‌های بین‌المللی در زمان دولت احمدی‌نژاد نیز با پدیده‌ای به نام بابک زنجانی آشنا شدیم.
ریسکی به نام دور زدن تحریم‌ها
صوفی افزود به‌طور طبیعی دور زدن تحریم‌ها در زمانی که آمریکا قصد دارد فشار مضاعفی را بر اقتصاد ایران وارد کند، ریسک  است و نمی‌توان احتمال افزایش فساد در این زمینه را نادیده گرفت زیرا بعید است بتوان ساز و کاری ایجاد کرد که به‌طور مطلق مورد سوءاستفاده سود جویان قرار نگیرد.
کلاه‌برداری
این فعال سیاسی اصلاح طلب خاطر نشان کرد البته در فروش نفت از طرق غیرعرف، احتمال کلاهبرداری نیز وجود دارد. در این معنا که با واسطه‌ها نفت را از ایران تحویل گرفته و بعد از تحویل به مشتریان نفتی از دادن پول آن امتناع کنند. البته اینکه افرادی را مأمور به این کار کنیم، نیاز به مراقبت‌های ویژه‌ای دارد زیرا پای بیت‌المال و حقوق مردم در میان است.
* تدبیر برای فساد کمتر
صوفی افزود قطعا ایران به هر طریق ممکن نفت خود را صادر خواهد کرد اما نیاز به تدابیری در این زمینه است از جمله اینکه تنها به یک نفر اعتماد نکنیم که وی بتواند در این زمینه پنهان‌کاری کند و در نتیجه فسادهایی مانند بابک زنجانی را شاهد باشیم. درهر صورت دور زدن تحریم، ریسک دارد اما می‌توان دامنه ریسک را به حداقل رساند.
دامنه ریسک را کاهش دهیم
وزیر تعاون خاتمی تاکید کرد ریسک زمانی صورت می‌گیرد که متغیرهایی که برای رسیدن به اهدف مطرح می‌شوند، غیر قابل‌کنترل باشد. درنتیجه هر میزان تعداد متغیرها را بر اساس اهدافمان قابل کنترل کنیم، تصمیمات به شرایط اطمینان بیشتر نزدیک می‌شود. از نظر سیستمی مدل‌هایی برای این مورد وجود دارد و می‌توان بر اساس این مدل‌ها پیش رفت و اموری که متغیرها در آن از کنترل خارج می‌شود را مشخص و تلاش کرد از حالت عدم کنترل خارج شویم تا تصمیم‌ مناسبی  در شرایط اطمینان گرفت و به ‌صورت کنترل‌شده به اهدافمان دست‌یابیم. برچسب ها: تحریم ، فساد

منبع: خرداد

کلیدواژه: تحریم فساد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۰۲۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات وعده صادق از یک جنگ خانمان سوز جلوگیری کرد

به گزارش خبرنگار مهر، امیر سرتیپ دوم حسین مسلمی عصر چهارشنبه در نشست علمی تحلیلی و تبیینی روند تغییرات ژئوپولتیک منطقه غرب آسیا ناشی از عملیات وعده صادق و اقدامات دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج برگزار شد، گفت: نظم نوین جهانی هر بار تغییر شکل می‌دهد اما بر اساس آنچه توسط بوش و کلینتون مطرح شد، نگاه این بود که همه امور در دست یک کشور باشد و آمریکا خود را بدین منظور معرفی کرده بود.

وی مطرح کرد: در عرصه راهبردی نظر و فرمان فرمانده معظم کل قوا این بود که نقش ایران در نظم نوین جهانی تبیین شود و منفعل نباشیم که روی این موضوع کار و کارگروه‌های متعددی برای تبیین نقش جمهوری اسلامی ایران در نظم نوین جهانی تشکیل شد.

امیر مسلمی عنوان کرد: شفافیت عملکرد در مسائل حقوق و روابط بین الملل، قانونگرایی، مسؤولیت پذیری در برابر محیط زیست، بحران جهانی و منطقه‌ای، غذا و دارو، منابع و انرژی و …، بهره برداری عادلانه از منابع سرزمینی مبتنی بر حقوق و کرامت ملت‌ها و پایبندی به منع بکارگیری صلاح‌های هسته‌ای، جنگ افروزی، حمایت از تروریسم و به کار بردن تسلیحات و تحقیقات در حوزه شیمیایی و میکروبی از جمله ویژگی‌های نظم نوین جهانی در اندیشه رهبر معظم انقلاب اسلامی به شمار می‌روند.

وی با تاکید بر اینکه اگر کشوری روی آمادگی و تاب آوری خود کار کند، بازدارندگی اش نیز افزایش می‌یابد و با بیان اینکه در جنگ شناختی محدودیتی وجود ندارد، عنوان کرد: جنبه بازدارندگی یعنی برداشت دشمن از توان رزمی و مقابله ما که این توان رزمی موجب می‌شود دشمن دست به اقدام خصمانه‌ای علیه مواضع ما نزند و موضع گیری خصمانه نداشته باشد که این امر مهمترین رویکرد هر اقدام نظامی قبل از جنگ است و کشور تلاش می‌کند خود را به سطح بازدارندگی قابل قبولی برساند.

آمادگی و برتری شناختی ایران مورد هدف دشمن است

رئیس پژوهشگاه جنگ دانشکده فرماندهی و ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اصول بازدارندگی برشمرد و خاطرنشان کرد: هیچ مجمع بین المللی نتوانست ایران را در زمینه عملیات وعده صادق محکوم کند زیرا اقدام متقابلی در پاسخ به یک حمله انجام شد. در مجامع کشورهای حامی رژیم صهیونیستی سعی کردند ابهام سازی کنند اما مجامع بین المللی و مردم آن کشورها این اقدام را قبول داشتند و اقناع شدند که باید انجام می‌شد.

وی با تاکید بر اینکه در شرایط بین المللی نمی‌توان ریسک کرد و محاسبات باید دقیق انجام شود، مطرح کرد: از جمله روش‌های بازدارندگی می‌توان به ارعاب و تهدید، ائتلاف یا اجماع سازی، امتیازدهی و مشارکت دهی و اعتمادسازی اشاره کرد. وقتی می‌گویند ایران خویشتن داری کند یعنی حق انتقام و پاسخ را به آن داده‌اند اما زمانی راه دارد که از حق خود بگذریم که کشور مقابل نسبت به اشتباه مرتکب شده متنبه شده و مورد بازخواست بین المللی قرار گرفته باشد اما سازمان ملل متحد چشم و گوش خود را بست.

رئیس پژوهشگاه جنگ دانشکده فرماندهی و ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه وقتی در این زمینه هیچ بیانیه‌ای صادر نشد، رهبر معظم انقلاب صراحتاً اعلام کردند که باید پاسخ متجاوز را بدهیم، بر ضرورت جهاد تبیین در این زمینه تاکید و خاطرنشان کرد: آنچه در این رابطه در فضای رسانه‌ای و شبکه‌های اجتماعی منتشر و بازنشر داده می‌شود، در قالب یک سناریوی جنگ شناختی است و دشمن قصد دارد آمادگی شناختی و برتری شناختی جمهوری اسلامی ایران را مورد هدف قرار دهد.

امیر مسلمی با اشاره به اینکه در این راستا وظیفه نهادهای دفاعی و نظامی توضیح در خصوص علت این تنبیه و پاسخ است، تصریح کرد: عملیات وعده صادق از یک جنگ خانمان سوز جلوگیری کرد. در بحث ژئواکونومیک باید پیش بینی کنیم که اگر دشمن جریح شود و بخواهد پاسخ بیشتری بدهد، اقتصاد ما باید تاب آور باشد که در این راستا رهبر معظم انقلاب موضوع مشارکت اقتصادی را مطرح کردند. امروز به برکت دانش، شناخت و مسائلی که در دانشگاه‌ها مطرح می‌شود، دیپلماسی ما نسبت به سال‌های اول جنگ قوی‌تر است.

نگهداری از توان بازدارندگی ایران دشوارتر شده است

وی با اشاره به هشت سال جنگ تحمیلی و دوران دفاع مقدس توضیح داد: اگر سازمان‌ها و نهادهای بین المللی در آن زمان کار خود را به خوبی انجام می‌دادند، نهایتاً ظرف مدت سه تا چهار ماه جنگ به پایان می‌رسید اما نهادهای بین المللی مدافع کشورهای مورد هدف نیستند و هرچه غرب به آنها دیکته کند را با قدرت انجام می‌دهند، تا جایی که حتی در آن زمان اعلام نکرد که ایران مورد تجاوز قرار گرفته است و هنوز هم پس از سال‌ها آن را در هاله‌ای از ابهام مطرح می‌کند.

امیر مسلمی با اشاره به اینکه عملیات طوفان الاقصی به کشورها در عادی سازی روابطشان با اسرائیل تلنگر زد، بیان کرد: اسرائیل تهدیداتی را نسبت به ما دنبال می‌کند اما در زمینه عملیات زمینی به شدت ضعیف است و فقط عملیات هوایی را به پشتوانه آمریکا به خوبی انجام می‌دهد. در مدیریت غیرنظامی نیز در مواقعی که عملکرد خوب است سیاه نمایی و انکار می‌کند و اگر ضعیف باشد آن را ترویج می‌دهد. محاسبات بازی توان بازدارندگی ایران را به این رژیم و حامیانش نشان داد.

رئیس پژوهشگاه جنگ دانشکده فرماندهی و ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران در پایان اظهار کرد: نگهداری این توان بازدارندگی از این پس کار دشوارتری است زیرا یک برگه رو شده است که باید ترمیم شود و ارتقا و توسعه یابد تا به نقاط ضعف و احتمالاً تهدیدات جدید پاسخ داده شود چراکه قطعاً در برابر این توانمندی‌های نظامی و دفاعی، رژیم غاصب صهیونیستی نیز بیکار نمی‌نشیند و توان خود را افزایش می‌دهد.

کد خبر 6100872

دیگر خبرها

  • نشان دادیم که می‌توان پاسخ قطعی به رژیم اسرائیل داد
  • خرازی: نشان دادیم که می‌توان پاسخ قطعی به رژیم اسرائیل داد
  • اندیشکده مطالعات جنگ بررسی کرد؛ حضور ایران در آفریقا، آمریکا را ترسانده است
  • عملیات وعده صادق از یک جنگ خانمان سوز جلوگیری کرد
  • ثبات ارزی به پیش‌بینی‌پذیر بودن اقتصاد کمک می‌کند
  • افزایش حضور شرکت‌های خارجی در نمایشگاه نفت نشان‌دهنده شکست پروژه تحریم است
  • توان‌افزایی اساتید درس دفاع مقدس و مقاومت در دانشگاه فردوسی مشهد
  • ازسرگیری مذاکرات رفع تحریم ها نزدیک است؟ | یک دیدگاه متفاوت درباره مثلث ایران، آژانس و آمریکا
  • فساد را جدی بگیریم/دو راهی مهم گروسی در پرونده ایران/اقتصاد و روان و فرهنگ
  • آمار هولناک از فوت بیماران ایرانی به دلیل نبود داروهایشان!