Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@17:29:51 GMT

گام اول برای اصلاح ساختاری بودجه

تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۶۷۲۸۶۱

گام اول برای اصلاح ساختاری بودجه پایه‌ریزی یک نظام تازه بر پایه بودجه‌بندی عملیاتی یا صفر خواهد بود. در این سیستم این توجیه پذیرفتنی نیست که پارسال این قدر می‌گرفتیم و امسال به اندازه نرخ تورم زیاد کنید. چون ممکن است پاسخ بشنوند پارسال هم نباید می‌گرفتید و بودجه تخصیصی صفر شود.

به گزارش ایسنا، مهرداد خدیر در عصر ایران نوشت: «رییس مجلس شورای اسلامی از دستور رهبری برای «اصلاح ساختار کشور» خبر داده و این احتمال را مطرح کرده که «شاید این اصلاح ساختاری به اصلاح بودجه نیز بینجامد».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بلافاصله پس از انتشار این خبر این تصور درگرفت که قرار است قانون اساسی بازنگری شود و حتی برخی تا موضوع ریاست‌جمهوری هم پیش رفتند و حدس زدند که قرار است رییس‌جمهوری با رأی پارلمان و نه مستقیماً با آرای مردم انتخاب شود. مدیر کل روابط عمومی مجلس شورای اسلامی اما احتمالاً با هماهنگی آقای لاریجانی توضیح داد منظور «اصلاح ساختاری در نظام بودجه‌ریزی» است و سمت و سوی بحث‌ها را به سوی بودجه برگرداند.

با نگاه سیاسی می توان حدس زد قرار است از تعدد نهادها که کار را دشوار کرده کاسته شود و با نگاه بودجه ای می توان قضیه را به سخنان اخیر وزیر نفت ارتباط داد که از کاهش فروش نفت خبر داده و اینکه دولت هایی که دوست تصور می شدند نیز منافع خود را ترجیح می دهند و بین ایران و آمریکا، ما را انتخاب نکرده اند.

عجالتاً و در همین حد می توان این برداشت را داشت که در وضعیت شبه فوق العاده کشور را نباید مانند وضعیت عادی اداره کرد و اصل موضوع هم درآمدهای نفتی است. در یک خانواده ساده هم وقتی درآمد ۷ میلیون تومانی ماهانه ناگهان نصف شود، تدابیر تازه ای باید بیندیشند. از ریخت و پاش هایی بکاهند و در برخی اقلام صرفه جویی کنند. چون اداره اقتصاد یک خانوار با ۷ میلیون تومان ورودی در ماه یک گونه است و با ۳.۵ میلیون تومان به شکلی دیگر.

اصل درآمد ایران و مهم ترین منبع تأمین بودجه نفت است و فروش نفت دچار چالش شده است. کار با شعار و ادعا و انکار هم راه نمی افتد. عجالتاً همین قدر می توان گفت که درآمد نفتی در روند کاهشی است و به تعبیر بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت در پاسخ به خبرنگار کیهان «دعا کردید برجام به هم بخورد» و هر قدر از برجام دورتر می شویم شرایط دشوارتر می شود و تازه می گویند برجام چه فایده ای داشت؟!

اصلاح بودجه ریزی کشور البته بحثی تخصصی است اما اگر قرار باشد به بهانۀ دستور و قید زمانی ۴ ماهه ستاد راه بیندازند و برای خود این ستاد بودجه ای اختصاص دهند نقض غرض است. نظام بودجه ریزی کشور دچار نشتی و هدررفت منابع است. به یک سازمان ۲۰ میلیارد می دهند و برای این ۲۰ میلیارد نقشه می کشند که چگونه همۀ آن را مصرف کنند.

واحد بودجه البته هزار میلیارد است و بدون هزار بیشتر جنبه کمک دارد تا تخصیص بودجه.

سال هاست روال این است که سازمانی بودجه ای می گیرد و سال بعد اگر نرخ تورم ۲۰ درصد بیشتر باشد ۲۰ درصد بیشتر می گیرد.

حال آنکه در نظام بودجه ریزی «صفر» یا عملیاتی برای یک سازمان مثلاً صدا و سیما ۱,۸۰۰ میلیارد تومان تصویب می کنند اما به این معنی نیست که کل آن را تخصیص دهند تا متناسب با آن شبکه راه بیندازند. بلکه به عکس باید در مقاطع و فواصل مشخصی طرح و برنامه بدهند و بودجه بخواهند و سازمان مدیریت و برنامه ریزی یا سازمان برنامه و بودجه بررسی و تأیید کند و آنگاه بودجه بدهد.

در این حالت چه بسا بسیاری از شبکه ها و هزینه ها بلاموضوع شود. مثلاً می توان بودجه شبکه ورزش را از فدراسیون های مختلف تأمین کرد یا اگر بنیاد سعدی بودجه بخواهد بگویند عجالتاً گوشت واجب تر است و حقوق کارکنان را تأمین کنند و بودجه فوق العاده ندهند چرا که مردم ایران و پارسی زبانان در ۷۰۰ سال قبل از تأسیس بنیاد سعدی هم با این شاعر و سخن دان بزرگ و زبان پارسی آشنا و دم خور بودند یا سید حسن آقای خمینی پیش قدم شود و از کمک یا بودجه حرم امام بکاهد و بخواهد به امور دیگر اختصاص یابد.

گام اول برای اصلاح ساختاری بودجه پایه ریزی یک نظام تازه بر پایه بودجه بندی عملیاتی یا صفر خواهد بود. در این سیستم این توجیه پذیرفتنی نیست که پارسال این قدر می گرفتیم و امسال به اندازه نرخ تورم زیاد کنید. چون ممکن است پاسخ بشنوند پارسال هم نباید می گرفتید و بودجه تخصیصی صفر شود. البته بدیهی است که حقوق کارمندان بسته به اینکه قراردادی باشند یا رسمی یا مدل های دیگر باید تأمین شود. اما اینکه مثل گوشت نذری هر که تکه ای از مذبوحی به نام بودجه را بردارد و تقسیم کنند با شرایط فعلی کشور سازگار نیست و دولت را ناگزیر از چاپ اسکناس می کند و بار تورمی آن بر دوش مردم می افتد.

گام اول در اصلاح ساختاری بودجه، همین بودجه ریزی «صفر» است. این گفتارها را ادامه خواهیم داد.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بودجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۷۲۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ویژه برنامه‌های دهه کرامت در مازندران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی مازندران در دومین نشست برنامه‌ریزی و هماهنگی ستاد بزرگداشت دهه کرامت، ضمن گرامیداشت ولادت با سعادت حضرت معصومه (س) و روز دختر، با اشاره به اهمیت برنامه ریزی برای ایجاد شادی مومنانه بین امت اسلامی گفت: ویژه برنامه کبوترانه دهه کرامت به مدت ۱۰شب در مازندران اجرا می‌شود.


حجت‌الاسلام اصغری ولوجایی افزود: هر ساله از اول تا ۱۱ ذی‌القعده به نام دهه کرامت نامگذاری می‌شود که ابتدای آن ولادت حضرت معصومه (س)، اواسط آن بزرگداشت حضرت شاهچراغ (ع) و انتهای آن سالروز ولادت حضرت علی‌بن موسی‌الرضا (ع) است.

وی با اشاره به برنامه ریزی جهت برگزاری باشکوه دهه کرامت در استان به ویژه مرکز مازندران، افزود: دهه کرامت فرصت مناسبی برای ایجاد شور و نشاط اجتماعی بین مردم با محوریت ائمه معصومین (علیهم السلام) محسوب می‌شود.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی مازندران با بیان اینکه آموزه‌های ناب دینی و قرآنی باید در دهه کرامت برای نوجوانان و جوانان تبیین شود، گفت: برنامه کبوترانه که ۱۰شب در استان اجرامی شود اقدامی ارزشمند برای بیان زیبایی‌های دین است.

حجت الاسلام اصغری با اشاره به اهمیت برنامه ریزی برای ایجاد شادی مومنانه بین امت اسلامی، ادامه داد: تجلیل و تکریم از دختران و بانوان محجبه به ویژه فرزندان شهدای والامقام مورد توجه باشد.

وی ضمن گرامیداشت یاد و نام شهدای مدافع حرم به ویژه شهدای خانطومان، برلزوم تکریم همسران و دختران این شهدای والامقام تاکید کرد.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی مازندران با تصریح اینکه در ایام دهه کرامت نیز فضاسازی شهری توسط سازمان فرهنگی شهرداری، ادارات و با همکاری مردم انجام خواهد شد، گفت: برگزاری جشن‌های مردمی دربقاع متبرکه نیز در دستور کار است.

حجت الاسلام اصغری با تاکید بر اینکه تمامی دستگاه‌های اجرایی باید متولی برگزاری جشن‌های دهه کرامت در سطح شهرستان‌ها باشند افزود: جشن‌های دهه کرامت همراه با برنامه‌ای متنوع و شاد، برگزاری مسابقات ورزشی، فرهنگی، کتابخوانی، پیاده‌روی‌های شاد خانوادگی و ... برگزار خواهد شد.

وی از اکران فیلم اخت الرضا (ع) ویژه دانش آموزان خبر داد و گفت: چایخانه امام رضا (ع) نیز با محوریت هیات زینبیون در ساری برپا می‌شود.

حجت الاسلام اصغری از برگزاری جشن ولادت امام رضا (ع) در بوستان ولایت ساری خبر داد و یادآورشد: این ویژه برنامه در شام ولادت امام مهربانی‌ها برگزار می‌شود.

وی اضافه کرد: برنامه خادمیاران رضوی استان نیز در امامزاده یحیی (ع) ساری به مناسبت ولادت باسعادت امام رضا (ع) برگزار خواهد شد.

دیگر خبرها

  • بتن‌ریزی آخرین پارت از دیوارهای زیرگذر پل خاتون‌آباد + فیلم
  • برنامه ریزی دولت برای افزایش مراکز درمان ناباروری
  • صید ماهی در این شهر ممنوع شد
  • صید ماهی بدون پروانه در این شهر ممنوع شد
  • عملیات بتن ریزی گالری های پیش ساخته محور کرج - کندوان
  • انجام ۱۰۱ هزار تن آسفالت‌ریزی در منطقه ۱۵ در سال گذشته
  • آسفالت‌ریزی ۱۰۱ هزار تنی شهرداری منطقه ۱۵ در سال گذشته
  • برنامه ریزی برای صادرات ۳ میلیارد دلار کالا از مرز مهران به عراق
  • اجرای ویژه برنامه‌های دهه کرامت در مازندران
  • توجه به اصلاح بودجه سازمان غذا و دارو تا ۱۸۰ همت